Fremtid

Håndbog for forretningsarkitekter & enterprise arkitekt

Forretningsarkitekten forstår forretningen, teknologierne og kan arbejde med strategier og processer på tværs af organisationen.

Enterprise arkitekten kan udvikle en fremtidig enterprise arkitektur, der kan forstås af forretningen så den kan blive fulgt i praksis.

 

Denne side er under udvikling

Fremtid

 

Dette afsnit omhandler den teknologiske fremtid.

Det er en disciplin for en entreprise arkitekt at kunne give den organisationen han/hun arbejder i et prej om hvad den teknologiske fremtid byder på. Det er vigtigt at arkitekten kende den nuværende AS-IS arkitektur og dens life cycle, så arkitekten kender end of life for den nuværende arkitektur. På denne måde har arkitekten sin prioritering af hvilke elimenter i arkitekturer der skal fokuseres på (det er jo heldigvis ikke det hele der har end of life samtidig). Dette er med til at give arkitekten sin TO-BE arkitektur, som efterfølgende skal kommunikeres ud til forretningen. Hvis denne disciplin ikke fungerer optimalt i en kompleks it-arkitektur, så kan det betyde at organisationen, står over for en eller flere brændende platforme, som ”her og nu” skal løses. Dette er med til at stresse organisationen, hvilket ikke kun er dyrt for medarbejderne der arbejder i organisationen, men også er dyrt på bundlinjen.

 

Eftersom jeg ikke kender din organisations AS-IS arkitektur - og ikke kan spå fremtiden, så skal nedenstående betragtes som inspiration på tre kategorier.

De tre kategorier er:

Fremtiden for private (teknologi som almindelige mennesker kommer til at bruger)

Fremtiden for erhverv (teknologi som virksomheder kommer til at bruge)

Fremtiden for udvalgte selskaber (hvilke produkter arbejder disse virksomheder med)

 

 

Fremtiden for private

3D print

3D-printning er en kategori af hurtig prototype teknologi. Enhederne, der udfører 3D-printning, kaldes 3D-printere eller digitale fabrikatorer. Et tredimensionelt objekt bliver skabt lag for lag og ved at forbinde successive tværsnit af materialelag. 3D-printere er sædvanligvis hurtigere og prismæssigt tilgængelige og lettere at anvende end andre additive fabrikationsteknologier.

 

Artikler om 3D

Sådan fungerer 3D-printeren

Alle kommer til at have en 3D-printer i køkkenet i fremtiden

3D-printeren udskriver fremtiden

3D-print med multimaterialer bliver en revolution

Nike Forecasts Its 3D-Printed Future

CNN Explains: 3-D printing

 

Jeg gætter på at

Når prisen falder, så tror jeg at de fleste vil få installeret en 3D printer. Helt lavpraktisk så tror jeg, at det bliver materialerne som sætter begrænsningen til 3D printerne. Det vil sige hvis man fx skal have printet en ”kylling” eller en ”svensknøgle” ud, så skal printerne fødes med noget grundlæggende materiale. Det er dette materiale som jeg tror kommer til at sætte begrænsningerne, for hvad der er praktisk at have i privaten. Faktisk så har Star Trek allerede spået fremtiden via deres ”replikator”, hvor man bare indtalte sit madønske og vupti så var der serveret.

 

Big data

Big data er et begreb indenfor datalogi, der bredt dækker over indsamling, opbevaring, analyse, processering og fortolkning af enorme mængder af data. Orden Big data er i virkeligheden ikke så retvisende, da vi i mange år har haft mulighed i at søge i store mængder data (fx google). Big data handler mere om en hurtig måde hvorpå en computer kan forstå et spørgsmål, og søge det spørgsmål frem i sine enorme mængde af data.

 

Artikler om Big data

Big data vil vende op og ned på din verden

Big data giver gladere børn og bedre busruter

Exploration on the Big Data frontier - Tim Smith

 

Jeg gætter på at

En kombination af Big data og Semantic web i fællesskab skaber, enorme data warehouses hvor smarte søgeteknikker (algoritmer) kan bruges til at finde det man søger efter. Søger man fx efter en opskrift på en æbletærte, så vil søgningen forgå over hele nettet, søge efter ens præference (fx sød eller sur æbletærte), og til sidst vil det blive oversæt det fra det sprog opskriften oprindeligt findes på, til ens eget sprog, og det er vel om mærke uden at det lugter af en google translate.

 

 

Mad industrien

Organer

Biler

Dankort

Cykler

Hus

Solceller

Tog

Transport

Medicin

Læge

 

Fremtiden for erhverv

Lovgivningen.

Services

Office dokumenter

Olie

Vindenergi

CRM

ERM

Dataearehouse

Sikkerhed

Forskere skal afsløre farerne ved 'big data

Fremtiden for udvalgte selskaber

Microsoft

Apple

Dell

IBM

ExxonMobile

VMware

Citirx

Cisco

SAP

SAS

 

 

Kontaktoplysninger: Rasmuschristianmunch@gmail.com - tlf: 51906710 - LinkedIn